Wednesday, November 26, 2014

Western Digital Dalam Kenangan

Assalamualaikum..

Tajuk kemain canggih. Ala-ala berkabung kematian laki gitu..
Actually tak ada apa-apa pon sgt nak di ceritakan. cuma sekadar nak berkongsi kenangan manis ketika bekerja dekat kilang Western Digital, Bayan Lepas Penang

I rasa, uolzz sume sedia maklum kan apa tu Western Digital.. Yes, pengeluar utama Hard disk di Malaysia selain dari Seagate. Tak tahu apa tu hard disk?? Walawehh. itu alat yang korang guna untuk simpan data dan sebagainya tu. Itu la hard disk. Uolzzz bole google klw tak tahu jugak rupa bentuk hard disk tu..

Well okey, sepanjang setahun bekerja dekat situ banyak jugak la pengalaman dan ilmu-ilmu baru yang dapat dipelajari. Pengalaman kerja yang pertama menggunakan sijil Diploma (well, diploma poli laku ok.) Disitu bermula, dan disitu jugak berakhir..

Dekat situ dapat kenal erti dunia kilang yang tak mengenal sempadan. Huraiannya, bila uolzz kerja kilang ni, byk sgt2 perspektif buruk yang timbul. 1st of all, "tak ada kelas". Okey, memang kerja kilang nie tak ada kelas ke? Uolzz pernah tak survey2 gaji terkini pekerja kilang yang berjawatan contohnya technician ataupun engineer. theyolzz punya gaji not bad ok. Kerja yang simple tapi memerlukan pengorbanan masa yang sangat2 tinggi.

if kerja 12jam, then 12jam la ulozz terperap dalam kilang tu. Didn't know what happen to the world. banjir ke kilat ke bumi meletup ke, apa pon tak tahu. But personaly, kerja kilang ni okey aje tapi untung jangka masa panjang tak digalakkan sangat else uolzz kerja normal shift. If kerja shift 12jam, better dari muda2 nie uollzzz cri kerja lain aje la.

btw, to uolzz yang berminat nk apply kekosongan jawatan di Western Digital, juz log on
'"www.wdc.com.my" then click career link.

I tinggalkan uolzz dgn koleksi2 pic sepanjang kerja disitu.


kepala biru nie, student dari USM dtg buat kacau



My Buddy, Syed Mohd Faliqh



Fazi + Faliqh
















Miss them so much. diorg la kakak dan kawan baik.








P/s : struggle siapkan pelbagai report. cepat-cepatlah tamatkan segala bencana nie.

1 comment:

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi wwwasianbet77com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...